Garantie

Garantieregeling

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over een uitgevoerde behandeling, dan kunt u erop rekenen dat we onze uiterste best doen om het probleem op te lossen. Het beste is om het probleem direct met ons  te bespreken. Meestal komen we samen tot een oplossing. Samen vinden we altijd een passende oplossing. Komen we er niet uit, dan kunt u gebruikmaken van de klachtenregeling van de KNMT.

Garantieperioden

Onze garantieperioden zijn afhankelijk van het soort behandeling. Om hier aanspraak op te kunnen maken, moet u minstens 1 keer per jaar uw gebit laten controleren en verzorgen bij onze praktijk. Verder moet het gebit normaal onderhouden zijn en mogen door derden geen wijzigingen in het behandelde deel van het gebit zijn aangebracht.

Behandeling Garantieperiode
Kroon en brugwerk: 5 jaar
Vullingen: 6 maanden (bij knarsentanden is garantie niet mogelijk)
Prothese: 2 jaar
Frame prothese Staal 3 jaar, overig materiaal afhankelijk van situatie
Splint: Geen garantie mogelijk
Vullingen melkgebit: Geen garantie mogelijk
Wortelkanaalbehandeling: Geen garantie mogelijk

 

Voor al ons techniekwerk geldt dat:

  • de garantie vervalt wanneer u zelf aanpassingen aan het techniekwerk heeft geprobeerd aan te brengen;
  • de garantie vervalt wanneer u door een andere tandarts of tandtechnieker aanpassingen heeft laten doen aan het techniekwerk;
  • de garantie vervalt wanneer het techniekwerk vervangen moet worden door andere noodzakelijke tandheelkundig behandelingen uitgevoerd in onze praktijk.
Aanvullende informatie inzake de Frameprothese

Wanneer u problemen ervaart met uw frameprothese proberen wij u daar vanzelfsprekend mee helpen. Er zijn een aantal zaken die voor u belangrijk zijn voor garantie op het frame.
Ook frameprotheses hebben een bepaalde levensduur. Afhankelijk van gebruik, onderhoud e.d. zal de ene frameprothese langer mee gaan dan de andere. Hier kunnen wij vooraf geen specifieke garantie op geven.

Wanneer een (nieuwe) frameprothese langer dan 3 maanden niet wordt gedragen, is het voor ons niet mogelijk deze op garantie aan te passen. In 3 maanden kan de stand van uw tanden en kiezen wijzigen waardoor het frame niet meer goed past. Hier kunnen wij niet anders aan doen, dan een nieuwe frameprothese aan te meten.

Reparaties op oude frameprotheses voeren wij, indien reparatie nog mogelijk is, zonder garantie uit.

Ons advies is altijd: Neem contact op wanneer uw problemen ervaart met uw techniekwerk zodat wij u snel kunnen helpen.